Reanimeren en AED

Reanimeren redt levens!

Elke dag worden in Nederland 40 (!) mensen getroffen door een hartstilstand. Ongeveer 10 tot 20% van de slachtoffers overleven dit. Door reanimatie en gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan dat percentage aanzienlijk omhoog.

Ook bij Oranje Wit Tennis kunnen we te maken krijgen met slachtoffers van een hartstilstand. Daarom is het belangrijk dat omstanders precies weten wat ze in zo'n geval moeten doen: 

  1. Direct 112 bellen om een ambulance op te roepen.
  2. Direct starten met reanimatie. Bij Oranje Wit Tennis hebben al enkele tientallen leden een reanimatie en AED cursus gevolgd. Zij hebben geleerd hoe zij moeten handelen en hoe de AED gebruikt moet worden. Deze leden hebben uitgebreide instructies gekregen van de deskundige mensen van Stichting Reanimatie Dordrecht.
  3. Binnen 6 minuten met een AED het hart een of meerdere krachtige stroomstoten toedienen om het normale hartritme terug te brengen. Bij Oranje Wit Tennis hangt de AED in het halletje waar ook het afhangbord hangt. Deze ruimte is altijd toegankelijk, eventueel met behulp van de complexsleutel.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 639 0578

Adres

Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht