Houd je hoofd erbij!

15 april 2019


Onder de naam ‘Houd je hoofd erbij!’ wordt de komende maanden binnen SV Oranje Wit geld ingezameld voor Stichting Stophersentumoren.nl ! Verschillende leden van onze club hebben (in)direct te maken met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) door een hersentumor. Het geld wordt besteed aan onderzoek naar nieuwe methoden om diverse soorten hersentumoren te behandelen. Hiervoor is geen subsidie beschikbaar; alle onderzoeken worden bekostigd vanuit donaties. 
 
Keepershelmen
Tijdens de actiemaanden wordt ook aandacht gevraagd voor het thema keepershelmen. “In 2017 zat de schrik er binnen de club flink in toen een jeugdspeler (keeper) in botsing kwam met een doelpaal”, vertelt Arjen in ’t Veld, één van de initiatiefnemers van de actie ‘Houd je hoofd erbij!’. “Gelukkig leidde dit niet tot blijvende schade, maar NAH had het gevolg kunnen zijn. De KNVB stelt het dragen van een keepershelm niet verplicht. Zolang het dragen vrijwillig blijft, komt het op het gezonde verstand van de ouder(s) en de sporter zelf aan. We hopen met deze actie, naast een mooi bedrag voor onderzoek naar behandeling van hersentumoren, dus ook bewustwording binnen de club te creëren: realiseer je hoe gezegend je bent met een stel goed werkende, gezonde hersenen. En bescherm die grijze massa!”
 
Kick-off
Op 2 april werd ‘Houd je hoofd erbij’ gelanceerd tijdens de businessclubavond met Kees Jansma. Vanaf 15 april staan er op diverse plaatsen spaarpotten in de vorm van hersenen en herkenbare collectebussen. Ook op andere manieren laat het actiecomité de komende periode van zich horen. Arjen: “We hangen posters op en zijn druk bezig met de opzet van een actie tijdens de Matthijs Mensen Dag. Achter de schermen wordt gewerkt aan bijzondere stukken voor tijdens een veiling. Wat we verder nog ondernemen, merkt iedereen vanzelf!”
 
Actiepagina
Meer informatie over de actie, en het doel, is te lezen op de speciale actiepagina: https://stophet.nl/SV-Oranje-Wit-in-t-Veld/. Online doneren is daar mogelijk, er worden met regelmaat blogs geplaatst én er is te zien welk bedrag we met de club bij elkaar hebben gespaard. Het eindbedrag wordt bekendgemaakt tijdens de Matthijs Mensen Dag op 22 juni 2019. 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 639 0578

Address

Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht