IVA

Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

Beste Oranje Witter, 

Allereerst willen we je bedanken dat je tijd wil steken in het draaien van bardiensten voor onze club.

Door jouw inzet kunnen mensen na het sporten gezellig met elkaar genieten van een drankje en een hapje. Hartstikke goed en belangrijk werk! Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee.
Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine.
Daarnaast willen we alcoholmisbruik voorkomen. Om je te helpen op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan heeft NOC*NSF met onder andere de KNLTB een website ontwikkeld waar je de nodige instructies krijgt en een test aflegt.. De teksten en filmpjes op deze website stellen je in staat om straks op een verantwoorde manier alcohol te kunnen schenken in onze kantine of clubhuis. Wanneer je de teksten en filmpjes hebt gezien en gelezen, ben je in staat om de test te maken. 
De test bestaat uit 20 vragen. Alle vragen zijn multiple choice. Wanneer je de test succesvol hebt afgerond ben je een gekwalificeerde barvrijwilliger en kun je direct een certificaat uitprinten.

Ga voor de IVA naar http://www.nocnsf.nl/IVA

Wil je meteen de test maken, ga dan naar http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=2751

Aan het begin van de test wordt o.a. gevraagd om gegevens van de vereniging in te vullen, zodat de vereniging het certificaat per e-mail ontvangt.
Bij de "Naam barverantwoordelijke" mag je invullen  Ed Govers. Bij "E-mailadres ondernemingsdossier (indien bekend)" vul je in [email protected].

We wensen je veel succes bij het maken van de test en veel plezier bij de werkzaamheden achter de bar! 
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 639 0578

Adres

Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht